Zpěvník pro scholy a projekt Regenschori

Zpěvník pro scholy a projekt Regenschori

Zpěvník pro scholy

zpevnik_banner Za projektem Zpěvník pro scholy stojí skupina lidí, kteří chtějí usnadnit práci všem, kteří pracují s českou nebo slovenskou křesťanskou tvorbou. V dnešní době, kdy jsou materiály i potřebné know-how roztroušeny po mnoha různých místech na internetu nebo v papírových sbornících a zpěvnících, nabízejí rychlou a praktickou alternativu.

Chcete-li se podílet na tvorbě zpěvníku nebo máte-li tipy na nové funkce či nový repertoár, napište na e-mail [email protected] nebo se na redakci obraťte telefonicky na 734 791 909.  

 

Regenschori

Komplexní webová platforma Regenschori pro chrámové hudebníky, zejména pro vedoucí sborů a schol, varhaníky a chrámové zpěváky. Hlavní část tvoří rozsáhlý notový archiv s přehledně řazeným obsahem převážně liturgicky užívaného hudebního materiálu.

Regenschori chce být dobrým rádcem pro chrámové hudebníky, kteří se často se dotazují na to, co kdy hrát, a zároveň prostorem pro uveřejňování nové hudební liturgické tvorby, k níž vybízela i nedávná instrukce ČBK o hudbě v liturgii. Kromě toho může být depozitářem již užívaných kompozic. Obohacován je postupnou digitalizací některých hudebních archivů.

K přehlednému výběru skladeb napomůže i liturgický kalendář, jenž bude propojen s materiálem uloženým na webu. Návštěvník tak snadno dohledá, jaké skladby jsou vhodné pro blížící se liturgickou slavnost.

Regenschori vzniká jako projekt jednoty Musica Sacra ve spolupráci s Liturgickou komisí ČBK a Sekcí pro mládež ČBK. Na jeho vývoji se aktivně podílejí členové týmu ProScholy