Kurzy pro vedoucí a členy schol 2023/2024

Kurzy pro vedoucí a členy schol 2023/2024

      Kurz pro vedoucí a členy schol Je určen pro všechny, kteří se podílejí ve schole hrou na nástroj, zpěvem či samotným vedením scholy. Kurz je zamýšlen jako ucelený jednoroční vzdělávací program, který se skládá z pěti částí – vždy v sobotu od 9 do 15 hod. a uskuteční se v pastoračním centru farnosti Ostrava-Pustkovec.  Práce pak bude probíhat v malých skupinách (začátečník či pokročilý) pod vedením zkušeného lektora dle zvoleného zaměření:

  1. kytara,
  2. rytmické nástroje (cajon atd.)
  3. vedení a dirigování scholy.

Každá část kurzu bude mít ale tentokrát čtyři bloky.

  1. práce ve zvolené skupině,
  2. liturgika
  3. základy hudební teorie 
  4. praktické cvičení s písněmi a aranžmá ve smíšených skupinách, aby došlo k propojení členů vedení scholy, rytmických nástrojů a kytar.

Termíny jednotlivých setkání:

  • 14. října 2023
  • 11. listopadu 2023
  • 13. ledna 2024
  • 02. března 2024
  • 13. dubna 2024

 

Účastník se na tento vzdělávací programy přihlašuje jednorázově na celý roční kurz (tj. všech pět termínů). Kurzy jsou zpoplatněny symbolickou částkou 800 Kč (jedná se o částku za celý rok), která bude uhrazena přímo na účet biskupství. Číslo účtu bude zasláno účastníkovi po odeslání přihlášky v potvrzujícím emailu.

Přihláška se stává závaznou ve chvíli uhrazení účastnického poplatku. Za varhaníka nebo člena scholy danou částku může uhradit i kněz z farnosti s příslušným variabilním symbolem farnosti.